Andy Van Pop – Lost Ways ( Productie video, Inregistrari, Mixaj, Masterizare)

Andy Van Pop este unul dintre cei mai talentati artisti cu care am avut ocazia sa colaboram, atat din perspectiva naturaletii interpretarii sale, cat si a talentului sau ca producator muzical.

Filmari, regie, scenografie, editare, colorizare, productie videoclip Andy Van Pop - Lost Ways
Productie videoclip muzical, inregistarari, mixaj, masterizare

Cel mai recent single al sau – “Lost Ways” este si primul extras de pe albumul sau de debut, si este o piesa compusa si orchestrata de el insusi, iar noi ne-am ocupat de partea de inregistrari, mixaj si masterizare, dar si productia videoclipului.

Inregistrari si productie muzicala

Una dintre experientele noi pentru Andy a fost aceea de productie vocala, realizata impreuna cu Mihaela Cernea (Class) – vocal coacher in echipa Crina Mardare Music Experience, pe care o consideram a fi cea mai buna scoala de canto din tara, cu experienta solida castigata de-a lungul timpului (concurentii X-Factor si numeroase sesiuni de vocal coaching si inregistrari).  Maniera in care am gandit vocile de backing a urmarit ca acestea sa fie in armonie cu vocea principiala si sa dea acea senzatie de crestere continua pe strofe si prerefren si de “energie” pe refren.

Inregistrarile vocilor principale au fost facute cu microfonul nostru preferat – AKG C24 (versiunea stereo a lui AKG C12) – unul dintre cele mai apreciate microfoane pentru inregistrari vocale in intreaga lume (folosit de artisti precum Beyonce, Christina Aguilera, Madonna, etc.), pentru abilitatea lui de a capta bogatia armonicelor din voce, iar pentru vocile de backing am apelat la AKG C414 B-ULS TLII pentru un caracter usor diferit, de asemenea una dintre alegerile favorite ale inginerilor de sunet pentru inregistrari vocale, trecute prin preamplificatorul pe lampa Universal Audio’s SOLO/610 Classic Tube.

Mixaj, masterizare, post-productie

Pentru partea de mix, am tins catre un sound inspirat de celebrele console Neve, emulate perfect de pluginurile de la Acustica Audio ( Lime – pe care il consideram a fi cea mai buna emulatie pentru Neve 88RS), dar am ales extra stralucirea specifica lui Luca Pretolesi (Major Lazer, Borgeous, Gareth Emery, Snoop Lion, Steve Aoki, etc.) oferita de pluginul Diamond, realizat de asemenea in colaborare cu cei de la Acustica, iar pentru masterizare am ales Coral – un plugin care emuleaza sunetul celebrului compresor de mastering SPL IRON.

Productie videoclip

Andy Van Pop a ales Paphos, o superba zona turistica din Cipru, ca fiind locatia ideala pentru filmari, in special zona Coral Bay si Akamas, abundand de peisaje superbe, dupa cum se poate vedea in scenele de intro ale videoclipului (filmare aeriala din drona cu Mavic Pro). Apoi, am ales un resort de lux din apropierea casei lui George Michael pentru filmarile de interior, in care Sony A7s2 (A7s mkii)  a excelat pe partea de filmare in lumina redusa, ajutat si de un obiectiv excelent, precum Zeiss Loxia (50 mm).

In timp ce in studio se lucra de zor la editarea si colorizarea videoclipului, Andy se bucura de viralitatea unei alte compozitii proprii (Eggs in a basket), dedicate show-ului de televiziune Love Island din UK, care a fost preluata si de publicatii precum The Mirror, Huffington Post si chiar difuzata in cadrul showului, atingand o cota de peste 200.000 vizualizari in doar cateva zile), care a fost un impuls suficient de puternic pentru a lansa videoclipul in urmatoarele zile.

Puteti urmari videoclipul aici: