Logo

Scoala de Canto

Cursuri canto, Profesor Canto

Lectii de canto online sau in privat, 1 la 1

Daca esti in cautarea unui profesor de canto sau a unei scoli de canto, sau chiar a unor cursuri de canto online, acest articol dedicat notiunilor precum lectii de canto / vocal coach / scoala de muzica iti poate fi util.

Asadar, cu ce te poate ajuta un profesor de canto si care ar fi recomandarile noastre privind maniera de lucru cu un vocal coach?

Cel mai important lucru ar fi acela ca, pe termen lung, te poate invata tehnici de interpretare muzicala care sa te ajute sa canti, in primul rand, corect, mai exact, fara sa iti periclitezi sanatatea corzilor vocale si apoi, sa te ajute sa iti dezvolti arsenalul de metode care sa te ajute sa te exprimi cat mai diversificat si bogat din punct de vedere muzical. Ca in orice alt domeniu, cu cat dedici mai mult timp practicii, cu atat mai rapida si spectaculoasa va fi evolutia ta. Profesorul de canto te va ajuta sa corectezi acele greseli pe care le sesizezi sau nu, iar experienta acumulata iti va da increderea in vocea ta, necesara pentru a da tot ce e mai bun din tine.

Profesor Canto, Scoala Canto, Cursuri Canto, Lectii Canto

Ce face diferenta intre scolile de canto si profesorii de canto

Un profesor de canto va identifica punctele tale forte si va slefui talentul tau nativ latent, dar, in primul rand, va prioritiza corectia greselilor din interpretarea ta. In functie de datele native, de punctul in care te afli din punct de vedere al capacitatii de intelegere, internalizare si invatare a procedeelor de canto, acesta ar trebui sa lucreze cu tine acele detalii care au nevoie de mai multa atentie, exemplificand cu vocea sa (eventual, si cu un instrument), folosindu-se de exemple concrete de melodii in care tehnicile predate sunt aplicabile si avand grija sa personalizeze continuu abordarea pentru fiecare tip de voce in parte. Si daca cuvantul cheie este "experienta", ce altceva decat ani de zile in care a dominat topurile radiourilor si scenele din intreaga tara ar putea-o recomanda pe colega noastra Mihaela Cernea (Class) ca fiind prima optiune atunci cand ceea ce cauti este un profesor de canto cu care sta studiezi in privat sau online. Daca doresti sa urmezi cursuri de canto cu Mihaela, nu ezita sa ne contactezi - iti vom programa o sesiune de auditie cu ea in cel mai scurt timp posibil.

Recomandarile si observatiile noastre pentru cei care sunt in cautarea unei scoli de canto / profesor de canto / vocal coach:

Parerea noastra este ca orice profesor de canto trebuie sa stapaneasca un instrument muzical (pianul) pentru exercitiile de auz. Din pacate, prea multi dintre profesorii predau lectii de canto nu stapanesc un instrument muzical si, din relatarile celor care ne-au povestit cum decurg orele de canto cu astfel de profesori, acestea se rezuma la cateva vocalize, in cel mai fericit caz, si s-ar incadra mai degraba la ceea ce noi numim “sesiuni de karaoke asistate”. - Diferentele nu vor fi vizibile imediat. La inceput exercitiile de auz si de interpretare ti se vor parea, cel mai probabil, inutile si plictisitoare, dar pe masura ce vei persevera, vei observa cat de mult te ajuta. Recomandam cu caldura ca, o data ce o melodie este repetata cu profesorul de canto si acesta considera ca o stapanesti, sa o si inregistrezi in studioul de inregistrari, si in timp vei observa diferentele. - Pe langa exercitiile de interpretare si auz, studiaza impreuna cu profesorul tau de canto o gama cat mai variata de melodii, in stiluri muzicale diferite. De asemenea, alegeti si melodii care sa fie provocari, satisfactia este pe masura in momentul in care reusesti sa interpretezi melodii care in urma cu ceva timp ti se pareau imposibil de dus la capat. - Pentru cei care muzica s-ar incadra mai degraba la un “posibil hobby” si vor sa inregistreze o melodie cover, de exemplu, un profesor de canto ii poate ajuta sa aleaga acele melodii care s-ar potrivi cel mai bine vocii lor. - Daca iti pregatesti propriile productii muzicale originale, stilul acestora, si, mai ales, liniile vocale melodice ar trebui sa fie pregatite in baza ambitusului si a tehnicilor vocale de interpretare care iti avantajeaza cel mai mult vocea – de exemplu, daca ambitusul tau este mai degraba restrans, ar trebui ca in compozitia liniei melodice pentru voce sa se tina cont de acest aspect. Prin urmare, cel mai bun sfat pe care ti-l putem da ar fi ca inainte de a incepe productia unui single, sa pregatesti cu profesorul de canto si apoi sa inregistrezi cateva melodii cover in stilul celor dorite pentru productiile tale originale – astfel, iti vei putea da seama foarte usor ce anume ti se potriveste pe voce, si care este registrul vocal in care compozitorii ar trebui sa scrie linia melodica. - Studiul unui instrument muzical iti va imbunatati drastic auzul muzical, te va ajuta te acompaniezi atunci cand studiezi si te va ajuta sa te deprinzi cu notiuni tehnice, astfel incat sa poti comunica cat mai facil cu alti muzicieni ( de ex., cand cineva iti va spune ca o nota este cu doua semitonuri mai jos, vei intelege instant la ce anume se refera).

Cursuri de canto in privat

Alte detalii de care sa tii cont atunci cand esti in cautarea unui profesor de canto:

Ei, si acum sa punctam si cateva din aspectele ce tin de o abordare cat se poate de sincera si benefica pe termen lung. Incepem cu o intrebare pe care prea putini au curajul sa o puna: Ce nu poate face un profesor de tehnica vocala tine? Raspunsul poate fi descurajant, dar, dupa cum banuiai, un vocal coach nu are o bagheta magica cu care sa te transforme dupa cateva sedinte intr-un performer de top. Este nevoie de timp pentru ca informatiile acumulate in timpul orelor de canto sa se sedimenteze si sa devina a doua ta natura. Mai mult de atat, circula aceasta conceptie cum ca talentul si munca pot fi compesate cu tehnica, in ideea in care “te fac ei din butoane” – nimic mai fals. Da, se pot corecta greselile minore, se poate inregistra “pana iese ceva”, se pot edita si combina inregistrarile astfel incat un proiect sa fie dus cumva la capat, dar toate acestea se vor risipi ca o perdea de fum in momentul in care se va presta live, si atunci doar experienta acumulata si talentul vor da masura lucrurilor. De altfel, de fiecare data cand cineva ne contacteaza pentru a inregistra o piesa sau pentru a incepe lectiile de canto, cerem o inregistrare bruta, facuta cu telefonul, a unei strofe si a unui refren din cateva din melodiile favorite – astfel, ne facem o idee despre potentialul si punctul in care se afla o voce, chiar inainte de a ne intalni in studio pentru a ne cunoaste si a face o evaluare initiala. De ce facem asta? Tocmai pentru ca nu dorim sa promovam un fals concept, si anume ca aparatura din studio sau profesorul de canto prezent la sesiunea de inregistrari vor putea compensa vreodata sute de ore de munca efectiva, internalizarea unor procedee si tehnici de interpretare si auz, precum si acele lucruri care vin doar o data cu experienta – si anume, mai presus de a canta corect, capacitatea de a transmite emotie!

Testimoniale

 • Post Image

  Super atmosfera inainte de toate !!! Restul lucrurilor sunt detalii si le incadram la profesionalism !!! :)Pepe

 • Post Image

  O echipă uimitoare, a fost întotdeauna o plăcere de a lucra cu ei pentru simplul fapt că ei fac totul profesionist, cu pasiune. Multumesc pentru tot!Mia Gold

 • Post Image

  O excelenta experiență de înregistrare! Mulțumim pentru profesionalism!Golan

 • Post Image

  Profesionalism , implicare 10000%, calitate...simply the best!O colaborare de zile mari si o experienta superba ! Milioane de multumiri si aprecieri!Franny

Foto din studioul de productie audio

 • Post Image

  Tudor Chirila

 • Post Image

  Cheloo & Daniel Lazar

 • Post Image

  Uddi

 • Post Image

  Nadir

 • Post Image

  INNA

 • Post Image

  Dorian Popa

 • Post Image

  Anda Adam

 • Post Image

  Jo

Contact

Contact
Contacteaza-ne!

  Date contact studio
  0766379977
  contact@daw.ro
  //
  Salut, cu ce te-am putea ajuta?