Cum am transformat o locatie comuna in platou pentru filmarile videoclipului

Franny – Doi Nebuni (Productie Videoclip – Scenariu, Regie, Filmari, Editare, Colorizare)

Franny, pe langa faptul ca are o voce de exceptie, compune intr-un mare fel, are si acest talent de a face totul posibil. Ne-a sunat intr-o zi cu rugamintea de a face o filmare in studio. Am rugat-o sa ne trimita piesa (cu un nume deloc cuminte, de altfel: #2nebuni ); cand am auzit o productie atat de #trendy am zis ca daca nu facem o dementa de clip, atunci mai bine nu stam linistiti. “Pai, ar trebui lansata in cateva zile”, ne-a raspuns ea. Si cum avem am obiceiul de a accepta orice provocari, la nivel profesional, mai ales cand rezonam cu oamenii cu care colaboram, am facut un #brainstorming si am pus pe hartie ce am putea face intr-o zi de filmare, cu resursele disponibile imediat (locatie, figuratie, etc.) Zis si facut! Cateva zile mai tarziu, incepeam saptamana in forta filmand de zor timp de cca 12 ore incontinuu. Alte cateva zile mai tarziu, ne intalneam la Class Music Studio pentru ultimele retusuri. Si suntem tare mandri de ce a iesit: un clip sui, pe masura piesei! Si asta e doar inceptului. Urmeaza ceva #halucinogen. Wink-wink!

Cum sa faci un videoclip low budget cu un studio profesionist?

In primul rand, foloseste cat mai mult din resursele proprii (locatii ale prietenilor sau cunostintelor, figuratie, etc.). Apoi, nu uita ca o idee simpla, dar bine implementata, poate concura cu productiile scumpe. Si, nu in ultimul rand, nu te pierde in detalii – nu conteaza atat de mult ca apar in cadru stativele pentru lumini, cat timp cadrul este unul care se potriveste in context.

In cazul filmarilor pentru “Doi nebuni“, acestea au avut loc la clinica Dr. Filip, care era, de altfel, si cea mai apropiata locatie care sa induca ideea de “spital”, asa ca am facut o rezervare de cateva ore pentru filmari. Apoi, am folosit exclusiv echipament propriu, fara sa fie nevoie sa inchiriem nimic, ceea ce a redus semnificativ din costuri. Pentru ca am avut la dispozitie un timp limitat, a trebuit sa improvizam destul de mult pe durata filmarilor, astfel incat sa ne apropiem cat mai mult de mesajul versurilor si sa arate si cat mai cinematic cu putinta. Prin urmare, am preferat sa tragem cateva duble, dar cu cat mai multe incadraturi si miscari de camera, astfel incat sa avem ce taia la editare. Dupa cateva retusuri, videoclipul a intrat la colorizare si, cateva zile mai tarziu, a fost lansat pe canalul On Music: