Colaborarea cu Ensuna a inceput in urma cu cateva luni, cand Alex (Chris John), responsabilul cu conceptul melodic si productia pieselor pentru acest proiect , ne-a sunat pentru a rezerva studioul pentru inregistrarea vocalului pentru o prima melodie (“The sound of your soul”). Desi vocea cooptata initial pentru acest proiect era pentru prima data intr-un studio, ne-a surprins cat de usor s-a adaptat contextului. A fost nevoie doar de cateva ajustari pentru linia melodica a refrenului, ca sa se potriveasca cu ambitusul interpretei (Gianina), innregistrarea in sine durand cateva ore, urmate de editare, in care s-au ales cele mai reusite take-uri. Desi Alex are cunostinte avansate de productie audio, a preferat sa facem impreuna mixajul si masterizarea, cu usoare ajustari pe partea de productie, marcandu-se astfel inceputul unei fructuoase colaborari.

La scurt timp, Alex a fost contactat de o casa de discuri din Polonia. Pentru ca lucrurile deja luau o alta turnura, am hotarat impreuna ca e momentul pentru o piesa comerciala, adaptata peisajului muzical autohton. In urma unui casting, Alex a ales vocea Alexandrinei ca fiind cea mai potrivita pentru proiectul Ensuna. Au urmat cateva sesiuni de studio in care am pus cap la cap idei pentru o noua piesa, pornind de la ceva ce se dorea a fi cu un sound exotic, si ajungand in final la un cu totul alt rezultat, asa cum se poate asculta aici:
Ensuna – I Wanna dance (WiseNoize Co-Production) by WiseNoize

Sound-ul de baza pentru Ensuna ramane undeva in sfera progressive house, asa cum o arata si celelalte doua piese( “Never Walk Alone” si “Confide in me”), inregistrate in noua formula. Avand in vedere ca “Never Walk Alone” este in curs de a fi semnata cu un label din UK, aceasta va fi postata in curand.
Ensuna – Confide in me (Extended Version) by Ensuna

Intre timp, Alex (Chris John) lucreaza la propriul proiect solo, cea mai recenta piesa fiind inspirata dintr-o melodie interbelica (“Jean Moscopol – Sambata seara”), al carei nume l-a inspirat pentru un colaj fresh de progressive cu influente tech house, adaptata la tema piesei. Am apelat la Dj Undoo pentru o sesiune de scratchuri care au fost “ cireasa de pe tort”, dupa cum puteti asculta aici:
Chris John & Dj Undoo vs Jean Moscopol – Sambata seara by Ensuna

Unul dintre cele mai recente proiecte de succes, inregistrat, orchestrat, mixat si masterizat la DAW Studio este “Find me the way“, piesa care a ajuns pe locul 5 in topul Vibe Fm. Puteti asculta piesa aici:

Ensuna – Find me the way

Alex isi schimba numele din Chris John in Aleris, imediat dupa ce “Never Walk Alone” este disponibila pe Beatport:

Aleris – “Never Walk Alone”

Ensuna revin in studio pentru a inregistra “Lovely”, o noua piesa care pastreaza tendintele de progressive si main room house, cu o linie melodica foarte catchy, piesa care va fi lansata in curand si care, spunem noi, va pastra directia succesului inregistrat de “Find Me The Way”.