Electric Fence se numara printre cei cincisprezece finalisti ai selectiei nationale Eurovision din acest an. Elena Vasile si colegii sai de trupa au ales sa intre in competitie cu “Sun-ta“, o piesa cantata in limba rromani, un experiment care s-a dovedit a fi de succes. “Sun-ta” (tradus “I-auzi” in romana) s-a clasat pe locul 5 la preselectia ce s-a desfasurat la inceputul acestei saptamani, juriul trebuind sa alega dintre 97 de piese inscrise in competitie!

Electric Fence a luat nastere 2009, pornind de la proiectul Raza. Au refuzat stereotipurile, au refuzat sa se alinieze trendurilor si s-au remarcat printr-un sound original si actual, o fuziune de muzica rock, cu elemente de indie-alternative, sonoritati electro sau influente etnice si, bineinteles, prin aparitiile live. Impletirea dintre virtuozitate si energie debordanta, setlist-ul inspirat si nu in ultimul rand, calitatile de exceptie ale vocalistei si ale instrumentistilor au contribuit la creearea unui melanj surprinzator si atragator, care i-a propulsat pe scena live alternative din Romania. Electric Fence a bifat pana acum aparitii la festivaluri ca B’ESTFEST si Peninsula, precum si numeroase concerte in Bucuresti si in marile orase ale tarii.

Despre cum a luat nastere piesa Sun-ta: “A fost mai intai o vioara. O prietena draga noua, Lavinia incerca sa traga o tema de vioara pe o piesa de-a noastra, Elena ii fredona diverse chestii si asa a aparut tema, care nu putea fi in alta piesa… era puternica si plina de personalitate, era Şun-ta. In jurul ei a venit o trompeta, un ţambal, tobe, tonuri de la David, stapanul sunetelor. Mai era nevoie de o linie de voce. Aici a intrat in scena Elena. O revolta, un strigat, un protest… dar nimic trist, nimic indoielnic. O combinatie care ne-a uimit pe toti atunci. Am adaugat forta cu chitara si am inceput sa ne gandim cum sa punem totul in cuvinte. Si nu iesea nimic, limba engleza era usor superficiala pentru ce-am fi vrut noi, limba romana ne impunea limite. Am sunat un prieten. Aurel Sorin Sandu, actor la teatrul Masca, cetatean roman de etnie rroma, cum ii place lui sa spuna. De-atunci avem Sun-ta, o piesa electro-rock-pop in limba rromani de care noi suntem foarte mandri .

Articol preluat de pe site-ul partener http://www.supermuzica.net